Hemsidor och digital innovation

Öka ditt trådlösa nätverks styrka

Om hastigheten i ditt wi-fi känns långsamt kan du behöva förstärka den trådlösa signalen. Det kan vara så att din router inte fungerar optimalt utan behöver uppdateras. Tillverkarna släpper ofta uppdateringar som gör att mjukvaran fungerar bättre och ger en bättre hastighet. Hur pass lätt eller svårt det är att uppgradera just din router beror helt och hållet på tillverkare och modell. De flesta moderna enheterna kan enkelt uppdateras via administrationspanelen, vilket gör att du bara behöver trycka på en knapp för att uppdatera routern, medan andra har en betydligt krångligare uppdateringsprocess.

Du bör också fundera över routerns placering. Alla rum har sina speciella egenskaper, vilket gör att signalstyrkan kan påverkas av vilket rum du placerar routern i. Det kanske verkar logiskt att ha den undanskuffad i till exempel ett skåp eller eller precis där fiberlinan kommer in i bostaden. Så är dock inte alltid fallet utan den trådlösa routern behöver ha en öppen yta, där signalen inte måste penetrera väggar och andra hinder för att nå fram. Det är inte heller bara fysiska hinder som kan påverka signalstyrkan, utan även mikrovågsugnen och elektronik som befinner sig i närheten kan ha en inverkan på det trådlösa nätverkets hastighet.

Ytterligare sätt att förstärka signalstyrkan

Ibland kan det göra susen att byta kanal. Om du bor i ett radhusområde eller ett annat bostadsområde där du har grannarna tätt inpå knuten, kan det vara så att era routrar sänder på samma kanal och stör varandras signaler. Många routrar kan ställas in att automatiskt välja en kanal, vilket inte alltid är det bästa alternativet. Ibland kan du själv behöva göra en sökning bland kanalerna och välja en ledig kanal.

Du kan också använda dig av antenner, accesspunkter och annan kringutrustning för att förstärka signalen eller för att utöka ditt trådlösa nätverks täckning. En router kan nämligen bara nå en viss distans med den trådlösa signalen. Därför kan det krävas att du förstärker och förlänger signalen för att få den täckning och signalstyrka som önskas. Detta gäller i synnerhet om tjocka väggar eller andra fysiska hinder blockerar signalen från ditt wi-fi.

Om du fortfarande upplever problem och inte vet hur du ska få ordning på ditt nätverk kan det vara en idé att ta hjälp av ett företag med utmärkt support och med glädje hjälper dig med wifi hemma, en av tjänster inom datorhjälp som Servitant erbjuder.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Hemsidor och digital innovation

Tema av Anders Norén