Hemsidor och digital innovation

Bestäm om din PPM

Visst, rubriken låter dramatisk. Kanske är den också överdrivet dramatisk. Men faktum är att många glömmer bort att man får lov att bestämma själv över en del av sina pensionspengar. 13,5 % av tillgångarna som (förhoppningsvis) ligger där och förökar sig, kan man själv investera. Det är dock lite krångligt att få till det. Så känner i alla fall många. Man vill ju inte riskera att bli av med de surt förvärvade summorna igen. Att spela blackjack online är alltså ett mindre bra alternativ. Man skulle kunna höra med sin bank. Men de har oftast bara allmän kunskap om sådana här frågor. Då är det smartare att höra av sig till ett gäng experter, till exempel Advisor. Advisor PPM har dels egna fonder där dina pengar kan få växa. Men de kan också hjälpa dig att investera dem någon annanstans.

Stabil förändring

När man sparar premiepension finns en rad olika sätt. Vanligtvis kan man ta högre risker när man är yngre, för att gå över till räntefonder i takt med att man närmar sig utbetalning av pensionen. Ifall man gör en riskfylld satsning som ung, kan snabbt reparera sig. Om inte annat kan det över ett flertal år bli gynnsamt. Är det bara några år kvar, är det istället risk för att man inte hinner vända motgången.

En bit på vägen med Advisor PPM

Du måste ju fortfarande jobba ihop pensionen själv, det går inte att komma undan. Men Advisors personal kan hjälpa dig att få ordning på pengarna som redan ligger där och väntar på att du ska bli 65. Då slipper du ligga vaken om nätterna och oroa dig för att ha råd med ålderdomshem och löständer. Du får snacka ordentligt med dessa experter så att ni gemensamt kan komma fram till en plan. Det kommer alltså aldrig tas beslut över ditt huvud, utan du är med hela vägen. Samtidigt får du råd och information från människor som är insatta och kunniga.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Hemsidor och digital innovation

Tema av Anders Norén