Hemsidor och digital innovation

Webbhotell- vilket är det bästa för dig?

Ett webbhotell är i enkla ord en plattform som är värd för en hemsida. Vad som är det bästa webbhotell man kan köpa beror alldeles på vilka behov kunden har. Gäller det en enkel hemsida som inte trafikeras så mycket behövs troligen bara serverplatsen på webbhotellet. Är webbplatsen däremot tungt trafikerad behövs det oftast mer för att hemsidan ska kunna fungera.

Bästa webbhotellen

 • Inleed- Privat
  Företaget erbjuder bland annat webbhotell för privatpersoner. Varför det är ett av de bästa webbhotellen är för att trygghet och bra support står i fokus.
 • Internet.se- Företag
  Varför Internet.se är ett av de bästa webbhotellen är därför att tjänsterna är anpassade efter kundens behov. Företaget står även för en omfattande kundtjänst.

Hur fungerar de bästa webbhotellen?

De allra bästa webbhotellen innebär en betald plats på en server. Istället för att kunden själv ska införskaffa och underhålla en server sköts detta av webbhotellets anställda och kunden kan sålunda lägga all tid på sin egen verksamhet. De bästa webbhotellen har förutom en användarvänlig plattform, även tillgänglig kundservice, där man kan rådfråga för att kunna optimera sin verksamhet på nätet.

Webbhotellens fem viktigaste områden

De bästa webbhotellen visar bra prestanda i fem olika kategorier. De kommer oftast med en liten kostnad. Beroende på vad kunden vill ha för kvalitet på sina tjänster varierar priset. Beroende på hur mycket kunden är beredd att lägga på webbhotellet, så varierar kategorierna i kvalitet. Faktorer som man ska ha i åtanke är om man har någon IT-kunnig i sitt arbetsteam, eller om man kommer behöva bra support från webbhotellets sida. Har man en verksamhet med känslig information kan även säkerhetsgarantier vara på sin plats. Här är kategorierna som du skall ha i åtanke.

 • Prisvärdhet
 • Support
 • Användarvänlighet
 • Säkerhet
 • Tjänster

Domän via webbhotell

För att publicera sin hemsida med en riktig webbadress behöver man välja ut och köpa en domän. De bästa webbhotellen gör det möjligt att köpa domäner via deras webbplatser. På webbplatsen kan man då söka efter domäner och direkt se resultat på vilka domäner som är lediga att köpa. Annars presenteras alternativ som är snarlika domänen man initialt sökte efter. När man som kund köpt domänen, har man den i det antal år man betalade för. Domänen registreras till respektive kunds namn och samma domän blir även kundens webbadress.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Hemsidor och digital innovation

Tema av Anders Norén