Hemsidor och digital innovation

Varför Gps klocka för barn? Här är fördelarna

Varför Gps klocka för barn? Det korta svaret är ”det ger ökad säkerhet”. Med dessa klockor ökar säkerheten för barnen på flera olika sätt. Ett enkelt sätt för de vuxna att kommunicera med barnen och veta var de är.

Varför Gps klocka för barn?

 1. För att vänta med smartphone
  Varför Gps klocka för barn – istället för mobil? Alla funktioner som hittas på en Gps klocka kan hittas på smartphone. Detta åtminstone om passande appar laddas hem och tjänster aktiveras. Men genom att välja en Gps klocka slipper föräldrarna ge barnet en egen telefon där spel och internet kan locka.
 2. Billigare än smartphone
  Det är betydligt billigare att köpa en klocka än en telefon. Dessutom blir abonnemanget billigare då det enbart har en enda funktion.
 3. Tappas inte lika lätt bort
  En telefon läggs var som helst – en Gps klocka sitter kvar på armen. Det är en väsentlig skillnad i den trygghet som därmed skapas.
 4. Begränsade samtalsfunktioner
  På frågan ”Varför Gps klocka för barn?” svarar många användare att de uppskattar den begränsande samtalsfunktionen. Det går att välja vilka nummer som klockan ska kunna ringa upp – och ta emot samtal från. På detta sätt kan föräldrarna vara säkra på att ingen obehörig ringer upp barnet.
 5. Stöttålig och vattentålig
  Självklart varierar det mellan olika modeller men en fördel med just barnklockor är att de ofta är både stöttåliga och vattentåliga. Det innebär att barnen lättare kan komma ut och röra på sig och få tid från skärmen…

Trygghet

Varför Gps klocka för barn? För att nå högre trygghet för barn och föräldrar.

 • Plats
  Med Gps signal visar klockan exakt var den befinner sig. Detta via en app som föräldrarna använder.
 • Kommunikation
  Föräldrarna kan ringa till klockan varpå bild/text visar vem som ringer. Även de barn som inte kan läsa kan alltså ändå se vem som ringer.
 • Geo-fence
  En del klockor har så kallat geo-fence. Det innebär att en varningssignal går i föräldrarnas app om barnet (och klockan) går utanför ett förutbestämt område. Det kan exempelvis vara att barnet får vara inom bostadsområdet men inte gå till andra bostadsområden.

Som visas ovan är det alltså trygghet som uppnås med dessa klockor. En trygghet för både barnen och de vuxna.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Hemsidor och digital innovation

Tema av Anders Norén