Hemsidor och digital innovation

Laga iPhone – tidsåtgång och priser

Det finns många typer av skador och problem som kan uppstå på en iPhone men tack och lov är de flesta felen väldigt enkla att åtgärda. Åtminstone är det både snabbt och relativt billigt om man väljer att skicka in den eller lämna den direkt hos någon som dels har reservdelar på lager och dels har rätt kunskaper för att laga den. Men exakt hur lång tid tar det och vad kostar det att få sin iPhone lagad?

Tidsåtgång

Oavsett om det gäller en ny skärm, ett nytt batteri eller någon av dom andra vanliga åtgärderna som ofta görs på en iPhone kan man räkna med att tidsåtgången för själva lagningen ligger på ca 2 timmar om man lämnar in den. Detta gäller såklart för den som har möjlighet att gå in i en butik eller verkstad och lämna ifrån sig telefonen med en gång men behöver man skicka iväg den blir det såklart annat.

Att laga den tar givetvis inte mer än två timmar i det fallet heller men däremot kan det ta ett par dagar när det kommer till transport fram och tillbaka.

Pris

Hur mycket det kostar att laga iPhone kan givetvis skilja sig beroende på vad det är som behöver åtgärdas, samt om det är en eller flera saker som ska fixas. För att ta ett exempel har vi kollat närmare på en nyare modell av iPhone, där både ett skärmbyte och ett byte av laddport kostar ca 900 kronor.

För batteriet landar priset på drygt 600 kronor men det skiljer sig som sagt mellan nya och äldre modeller. Generellt när man lämnar in en iPhone på lagning är i alla fall att ett fast pris anges. Priset är alltså inte per timme utan för hela åtgärden, inklusive reservdelar, hos dom allra flesta.

Fördelar med att lämna in

Visst kan man laga iPhone på egen hand genom att beställa dom reservdelar som behövs och sen skriva och pillra på egen hand. Det är dock fördelaktigt att lämna in den istället, inte minst för att man får garanti på grejerna.

Dessutom lagas dom flesta modeller, så lågt tillbaka som till iPhone 4 åtminstone, och som ovan nämnt går det både snabbt och är ganska billigt. Bara det i sig är en stor fördel jämfört med att göra sig besväret själv.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Hemsidor och digital innovation

Tema av Anders Norén