Hemsidor och digital innovation

Vad kostar det att hyra lokal på Lidingö?

Vad kostar det att hyra lokal på Lidingö?

Det är självklart flera faktorer som avgör hur mycket en lokal kostar att hyra. Framförallt spelar läget och storleken in. Det är exempelvis betydligt dyrare att hyra en lagerlokal på Lidingö än en lika stor lokal i Norrlands inland. Så vad kostar det att hyra lokaler på Lidingö? En förmedlingstjänst visar vägen:

24 kvadratmeters kontor

En central kontorsplats med närhet till kommunikation och vatten. Eftersom det är ett kontor blir priset generellt högre än om det är en tom lokal. Men det visar ändå på ungefärliga priser på Lidingö. Detta kontor kostar 144 000 kr per år vilket innebär en månadskostnad på 12 000 kr. Eftersom det är 24 kvadratmeter finns möjlighet för två eller max tre personer att vara i samma kontor. Även med två personer är priset per person relativt högt.

10 kvadratmeter kontor

Ett klassiskt kontor är på ungefär 8 – 10 kvadratmeter. Detta framförallt om man önskar förvaring, hyllor och arbetsplats. Detta kontor är därmed för en person. Kontoret ligger i samma lokaler som kontoret ovan vilket innebär att enbart storleken är mindre. Här kostar kontoret 10 000 kr. Skillnaden är alltså inte stor mot dubbelkontoret ovan.

Magasinering

Ibland behövs inte en lokal som alltid är tillgänglig. Det kan vara en lokal för förvaring eller magasinering. Då blir priset självklart lägre då det exempelvis inte finns krav på fönster eller tillgänglighet dygnet runt. Ett magasin på Lidingö tar 1200 kr för 3 kvadratmeter. Önskar man 15 kvadratmeter blir kostnaden närmare 5000 kr. I vissa fall kan ju detta vara ett alternativ mot att hyra en klassisk lokal. Ett sätt att hålla priset nere.

Vanligt att inte pris anges

Om du söker efter lediga lokaler kommer du snabbt se att priset mycket sällan skrivs ut. Det är fina beskrivningar på allt från kontor till lagerlokaler. Men när det kommer till priset står det ofta ”Begär prisinformation”. En orsak till detta kan vara att priset avgörs av mer än bara läge och storlek. Det är helt enkelt förhandlingsbart utifrån vem som hyr, hur långt avtal som skrivs och vilken verksamhet som ska ske i lokalerna. Ett kontor är alltid ett kontor men när det är lokaler som ska ha affärsverksamhet kan det finnas olika krav och prisnivåer.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Hemsidor och digital innovation

Tema av Anders Norén