Hemsidor och digital innovation

Ljudböcker bäst i test

Ljudböcker bäst i test

Hur härligt är det inte att kunna sätta sig i en skön fåtölj eller solstol och koppla i lurarna för att lyssna på en spännande ljudbok? Idag är det väldigt enkelt att lyssna på dina favoritböcker eftersom det finns mängder av olika appar att välja bland. Ofta skapar man ett konto och för in sina betaluppgifter direkt i appen. Sedan kan man välja och vraka bland tusentals ljudböcker och köpa dessa direkt i appen.

För att jämföra dessa tre tjänster behöver man kolla på några olika punkter, exempelvis:

  • Hur lättnavigerad är sidan?
  • Hur lätt är det att registrera ett konto?
  • Hur är prisläget?

När du väl ska välja ut dina böcker vill du såklart inte behöva leta. Det ska vara tydligt och enkelt att hitta det du söker. Därtill vill du ju kunna öppna ett konto snabbt och smidigt för att så fort som möjligt börja lyssna. Men i slutändan är det två punkter som brukar vara avgörande; pris och utbud. Både Storytel, Bookbeat och Nextory har abonnemang. Detta är något som brukar dividera konsumenterna eftersom det finns både för- och nackdelar. Med ett abonnemang betalar du en fast summa varje månad och får då lyssna på hur många ljudböcker du vill. För dig som älskar ljudböcker och som lyssnar ständigt kan det detta vara förmånligt. Men om du inte lyssnar hela tiden, utan kanske någon bok i månaden, kan det vara bättre att hitta en app där du istället köper en ljudbok när du väl vill lyssna. Detta kan du bland annat göra hos Adlibris.

Andra faktorer som påverkar popularitet

De flesta lyssnar på ljudböcker via sin mobiltelefon eller surfplatta. Eftersom man inte har obegränsat med utrymme på dessa apparater är storleken på apparna viktig att begrunda. Bookbeat är relativt stor och platskrävande med sina 45,9 MB, en storlek som är dubbelt så stor som Storytel som tar upp 18,6 MB. För att välja ut vilka ljudböcker bäst i test samt vilken app du vill använda kan det vara bra att ladda ner samtliga och bekanta dig med dem. Först då får du en tydlig känsla för vilken du föredrar.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Hemsidor och digital innovation

Tema av Anders Norén