Hemsidor och digital innovation

Smart handel

Det kan vara svårt att veta vilken e-handelsplattform man ska välja bland den uppsjö av plattformar som finns på marknaden idag. Vissa e-handelslösningar är kostnadsfria, andra inte och vissa kan enkelt integreras på din webbplats medan andra helt saknar den möjligheten eller kräver mer arbete på den punkten.

Allt fler webbplatser använder WordPress som innehållshanteringssystem. Statistik som presenterades i slutet av 2015 visade att inte mindre än var fjärde webbplats världen över använder WordPress. Därför är det inte särskilt överraskande att WooCommerce, en e-handelsplattform som byggts specifikt för att fungera tillsammans med WordPress, har vuxit till att vara den ledande e-handelsplattformen på marknaden. WooCommerce lanserades i september 2011 och är den plattform som 30 procent av nätbutikerna världen över använder.

WooCommerce har utvecklats av företaget Automattic, som också ligger bakom WordPress. Det är alltså ingen slump att WooCommerce kan integreras sömlöst i WordPress och att de fungerar så bra tillsammans. Via utvecklarens webbplats kan man kostnadsfritt ladda ner WooCommerce i form av en plugin till WordPress. Här finns också olika tillägg och teman till WooCommerce, varav vissa är gratis och andra kostar en slant. Många WordPress-teman är också anpassade för WooCommerce, vilket gör att man bara behöver ladda ner och installera WooCommerce samt konfigurera det i kontrollpanelen för att få det att fungera. Eftersom WooCommerce är byggt för att vara mobilvänligt kan du lita på att din butik är användarvänlig och ser bra ut oavsett vilken enhet kunden använder för att besöka din butik.

För alla typer av produkter

Det spelar ingen roll om du säljer fysiska eller digitala produkter. Oavsett om det rör sig om exempelvis kläder och skor, musik eller mjukvara kan WooCommerce med fördel användas som plattform för butiken. Oavsett vilka betalningsmetoder din butik kräver finns det förmodligen ett tillägg som möjliggör dessa, om de inbyggda betalningsmetoderna inte räcker till. Även leveransmetoderna är flexibla och du kan själv välja om du vill sälja uteslutande till inhemska kunder eller verka på den internationella marknaden samt vilka fraktsätt du vill tillhandahålla. WooCommerce hjälper också till att hålla koll på lagerhållningen så att du kan fylla på med produkter som börjar ta slut.

Shopping för Svenska marknaden

Antalet företag på nätet blir fler för varje år och man kan närmast se det som en nödvändighet att ha en webbplats om man skall växa snabbt och enkelt. Nu drivs flera bolag med nätet som huvudsaklig ort istället för att ha en vanlig affärsrörelse dit man kan gå för att handla. Det har kommit en rad entreprenörer som använder internet för uppstart och tillväxt. Bland de nu kanske mer omtalade finns Daniel Mühlbach som drivit Lensway till framgång och som nu är VD för Footway som han startade.

Att närma sig verksamheter på nätet är enkelt och den tidigare supporttelefonen har ersatts bland annat av mail och andra kommunikationssätt där användare och kunder enkelt når ansvariga. Det är en tradition som växer snabbt och kunden är huvudpersonen som alltid.

Föregående Inlägg

© 2024 Hemsidor och digital innovation

Tema av Anders Norén